Over Integer

Over ons

In 2016 ontmoetten wij elkaar. Er was direct een klik. We hebben dezelfde denk- en werkwijze en delen dezelfde humor. We vullen elkaar aan en zorgen voor de balans in ons werk. Het werkt gewoon, zeggen we vaak. Met onze zorgzame en tegelijkertijd nuchtere kijk op de wereld kozen we samen voor Integer Uitvaartzorg. Wij verzorgen uitvaarten die voldoen aan de wensen van de overledene en van de nabestaanden. U kunt op ons rekenen. Meer ‘over ons’ lees je op deze pagina.

Over Agnes

De dood was iets engs, panisch was ik. Dat veranderde toen mijn opa overleed. Hij blies zijn laatste adem uit in mijn bijzijn. Hij was een spirituele man en juist heel nieuwsgierig naar de dood. Het was de eerste keer dat ik sprak op een uitvaart. Daarna volgde het overlijden van mijn oma. Juist dat ik van betekenis kon zijn bij het regelen van het afscheid van mijn grootouders zorgde ervoor dat ik rust ervaarde en interesse kreeg in het vak. Kort daarna maakte ik nog drie overlijdens in de privésfeer mee. Voor mij de ommekeer: ik was niet langer bang voor de dood én kreeg het inzicht dat ik moest vertrekken uit de zakenwereld. Ik zag hoe waardevol een fijne uitvaartverzorger is en hoe een mooi afscheid bijdraagt aan het rouwproces. Als nabestaanden moet je nadenken over zoveel zaken, terwijl je gedachten bij de overledene zijn en de herinneringen die jullie samen hebben. Mijn ervaringen zijn levenslessen geweest die ik nu gebruik in mijn werk. Van panisch naar passie.

Over Martin

Van jongs af aan wil ik van betekenis zijn voor mensen en voor hen zorgen. Ik dacht na over werken in de zorg, maar koos er als jongeman voor om mijn handelsdiploma te halen. In mijn loopbaan haalde ik de meeste energie uit de sociale kant van het vak: het contact met mensen en het bieden van hulp bij vragen, maar ik miste ‘iets’. In 2015 maakte ik kennis met de uitvaartbranche. Na een week wist ik: dit is wat ik zoek. Samen met nabestaanden verzorg ik een mooi afscheid om het overlijden van een naaste een plek te geven in de tijd.  Je wilt afscheid nemen, wordt misschien overmand door emoties en wil je op dat moment niet druk maken over praktische zaken. Ik zeg vaak tegen families, laat jullie horloges thuis. Ik hou me bezig met de tijd.

Naast integer zijn wij secuur en transparant. Communicatie staat bij ons op nummer één. We bespreken samen met u de wensen, mogelijkheden en praktische zaken en zorgen ervoor dat u dagelijks een terugkoppeling krijgt van wat er is geregeld. Zo kunt u bezig zijn met dat wat telt: afscheid nemen.

Op de pagina ‘uitvaart regelen’ leest u hier meer over.